Vakarienė už 70 centų

Dažnai žmonės guodžiasi, kaip yra sunku pragyventi, kad neturi ko valgyti. Tai suprantu ir pateisinu. Jei uždirbi mažai - sudėtinga.
Daug kas sako, jog studentų pagrindinis maistas yra bomžpakai. Bet realiai tai studentai taip nesimaitina. Ir bomžpakais vien norint maitintis reikia daug pinigų. Nes net ir prasčiausi kainuoja ne 5 ir ne 10 centų. O jų reikia dienai irgi ne vieno ir ne dviejų. Ir greit atsibostų. Studentai valgo geriau. Ir šiandien pasidalinsiu, kaip pasidariau vakarienę už mažiau nei 70 centų. Euro, ne lito.
Taigi, ko mums reiks: morkų, svogūnų, bulvių, druskos bei pipirų.
Viską pirkausi IKI pardėj. Bulvėms buvo nuolaida, bet ir be nuolaidos kaina būtų kilusi tik iki 1 euro.
Ko kiek ir kaina:
- Šviežios plautos bulvės - 0,790 kg. (4 bulvės) - 0,78 eur - 0,31 eur nuolaida = 0,47 eur.
- Plautos morkos - 0,345 kg. (3 morkos) - 0,13 eur.
- Svogūnai - 0,640 kg. (6 svogūnai) - 0,12 eur.
Viso: 0,72 eur.

Gamyba: Supjaustom 3 svogūnus. Sumetam į puodą su verdančiu vandeniu. Supjaustom 2 morkas bei vieną didelę bulvę - sumetam į puodą. Išmaišom. Įmetam druskos, pipirų. Išmaišom. Verdam ilgai ir nuobodžiai. Valgom. :D Realiai gaunasi veganiška sriuba. Bet gaunasi pilni 2 bliudeliai ir sočiai galima pavalgyt. Reikia tik druskos nepagailėt, arba liks saldus skonis, nes jį suteikia morkos ir daug svogūnų. Kitam kartui liko 1 nedidelė morka, 3 vidutinės bulvės bei 3 svogūnai. :D Pigus variantas pavalgyt vakarienę. Galima prie viso šito gėrio įsimest pupelių, kurių pardėj 0.5 kg kainuoja gal iki 1 euro ar šiek tiek daugiau, o užteks belenkiek daug virimų, nes vandeny pamirkytos jos išbrinksta ir jų būna belenkiek daug. Jei nesiskundžiate pinigų stygiumi, galite prisimarinuoti gabaliukais pjaustytos vištienos filė ar krūtinėlės, iškepti ir baigiant virti įmesti į puodą. :D
Rezultatas:

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geros naujienos

Sąmoningas mąstymas

Gerumai